Selskabets bestyrelse
Selskabets ledelse varetages af en bestyrelse på ti medlemmer, valgt på generalforsamlingen.
Jette Thuesen – forperson, ergoterapeut, ph.d.
Jette Thuesen er lektor ved REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation. Hun har en særlig interesse i syge gamle mennesker og rehabilitering og palliation som samfundsmæssige svar på sygdom og svækkelse i senlivet. Hendes ph.d. var om geriatrisk rehabilitering og forhandlinger om sygdom, svækkelse og alderdom i rehabiliteringsforløb. Før ph.d.’en har Jette en master i humanistisk sundhedsvidenskab og praksisudvikling (MHH) og er uddannet ergoterapeut. Hun har været uddannelsesleder for masteruddannelsen i rehabilitering ved SDU og er en af de ledende kræfter bag Tænketank om Rehabilitering og af Hvidbog om Rehabilitering fra 2022.
I juni 2024 videregav hun stafetten efter at have fungeret som præsident for Nordic Gerontological Federation i 2022 – 2024.
Jette har været med i DGS’ bestyrelse siden 2009 og forperson siden 2017.
Læs mere her.
Telefon: 61777280
Email: jette.thuesen@rsyd.dk
Charlotte Juul Nilsson – cand.med., ph.d., lektor, sekretær for bestyrelsen
Uddannet læge fra Københavns Universitet i 2008. I perioden 2008-2011 phd-studerende ved Afdeling for Social Medicin, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Phd-projektet handler om tab af funktionsevne hos gamle, og hvordan faktorer som socio-økonomisk status og sociale relationer påvirker funktionsevnen allerede blandt individer midt i livet. Fra juli 2014 lektor ved Afdeling for Social Medicin, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Telefon: 35327122
Email: cjni@sund.ku.dk
Paolo Caserotti
Paolo Caserotti er professor ved Institut for Idræt og Biomekanik og leder af Center for Aktiv og Sund Aldring (CAHA) på Syddansk Universitet.
Han har viet en stor del af sin forskning til at undersøge effekten af aldring, stillesiddende adfærd, forskellige strukturerede træningsregimer og mere generelt komplekse livsstilsinterventioner (f.eks. fysisk aktivitet, ernæring) på neuromuskulær funktion, funktionsevne, risiko for funktionstab hos ældre voksne.
Ydermere er en central del af hans arbejde at udvikle bæredygtige modeller inden for rammerne af den offentlige sundhedspleje for at: i) forudsige risikoen for funktionstab og afhængighed hos hjemmeboende ældre borgere, og ii) implementere bæredygtige handlingsplaner med fokus på aktiv livsstil, herunder motion på recept, stillesiddende adfærd og ernæring for at reducere risikoen for funktionstab. Dette arbejde er blevet omsat til over 20 store projekter i de sidste 14 år med finansiering fra europæiske, nationale og private agenturer.
Han sidder i det videnskabelige advisory board – Center for Sports Science og University Sports ved universitetet i Wien og i advisory boardet for den europæiske master i sundhed og fysisk aktivitet ved universitetet Foro Italico, Rome, Italien.
Telefon: 0045 65503444
Email: pcaserotti@health.sdu.dk
Mette Andresen
Mette Andresen er praksisforsker på ældre og demensområdet med særligt fokus på hverdagsliv og livskvalitet herunder psykosociale indsatser med – og for – svækkede ældre, hvor de lever og bor.
Hun er uddannet ergoterapeut, har en europæisk master of science i ergoterapi fra Karolinska Instituttet og er Ph.d. i sundhedsvidenskab fra Syddansk Universitet. Ph.d.-afhandlingen omfattede beboere på 16 plejehjem i Danmark, og havde særligt fokus på plejehjemsbeboernes autonomi. Det blev blandt andet undersøgt, hvilke daglige aktiviteter, der er vigtige for ældre svækkede plejehjemsbeboere enten selv at kunne udføre eller udføre med støtte.
Igennem en længere årrække har hun været lektor og forsker i professionshøjskoleregi herunder samarbejdet med en række internationale kolleger indenfor ældre og demensområdet. Disse samarbejder har hun fortsat, nu som freelance.
Nationalt har hun været medlem af Dansk Gerontologisk Selskab i mere end 20 år, og i de seneste 5 år har hun været er del af Sundhedsstyrelsens ekspertgruppe i Videncenter for værdig ældrepleje samt en del af forskergruppen ”Psykosociale indsatser” under Nationalt videncenter for demens.
Udover videnskabelige artikler, har hun skrevet lærebøger og kapitler i lærebøger om ældre, aldring og demens.
Læs mere her.
Telefon: +45 20583868
Email: metteandresen8@gmail.com
Anette Tybjerg-Jeppesen
Anette Tybjerg-Jeppesen er autoriseret psykolog og ph.d.-studerende ved Københavns Universitet, Institut for Psykologi og Center for Sund Aldring. I projektet undersøger hun alderismen (fordomme, stereotyper og diskrimination baseret på alder) i det danske samfund med særligt fokus på arbejdslivet. Hun har bl.a. undersøgt og afdækket, hvordan kommunikation på sociale medier kan være med til at forme folks opfattelser af alder og ældre mennesker, og hvordan opfattelsen af pensionistbegrebet spiller ind på den sidste del af arbejdslivet og på pensionsbeslutningen. Desuden er det intergenerationelle perspektiv og idéen om, at aldring ikke kun er relevant for folk over en vis alder men for folk i alle aldre, et vigtigt fokuspunkt i hendes arbejde. Hun er desuden optaget af at opbygge tværfaglige samarbejder i aldringsforskningen og af at skabe viden, som meningsfuldt kan omsættes og formidles til praksisfeltet.
Læs mere her: https://www.linkedin.com/in/anettejeppesen/
Mail: anette.jeppesen@psy.ku.dk
Christine Swane, kasserer
Christine E. Swane er direktør og forskningsleder i fonden Ensomme Gamles Værn, der har fokus på det sociale liv i alderdommen, og særligt på økonomisk og socialt dårligt stillede gamle. Hun er mag.art. i kultursociologi, ph.d. og har i 30 år arbejdet med hverdagslivsforskning vedr. svækkede ældre, med særlig interesse for udvikling af omsorg for mennesker med demens, de allerældste, ensomhed og fællesskaber samt ældre migranter. Hun har tidligere været leder af Gerontologisk Institut og Videnscenter på Ældreområdet samt studieleder for Masteruddannelse i Gerontologi og Masteruddannelse i Rehabilitering ved Syddansk Universitet.
Email: csw@egv.dk
Louise Scheel Thomasen
Louise Scheel Thomasen er antropolog og har arbejdet som konsulent og projektleder på ældreområdet inden for staten samt på udviklings- og formidlingsprojekter i kommuner og civilsamfundsorganisationer. Louise er seniorrådgiver ved Nordens velfærdscenter, hvor hun arbejder med det nordiske samarbejde på ældreområdet. Derudover er hun sekretær i den Nordiske Gerontologiske Forening (NGF), som DGS er medlem af. NGF er en paraplyorganisation for gerontologiske og geriatriske foreninger i de nordiske lande og faciliterer afholdelse af den Nordiske Gerontologiske Kongres hvert andet år.
Email: louise.thomasen@nordicwelfare.org
Anna Amilon
Anna Amilon er seniorforsker ved VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og har en ph.d. i økonomi fra Lunds Universitet i Sverige. Hun arbejder kvantitativt med udgangspunkt i bl.a. Ældredatabasen for at belyse udfordringer relateret til den aldrende befolkning, herunder ældres trivsel og arbejdsmarkedsdeltagelse, frivillighed blandt ældre og præferencer for fremtidens ældreservice.
Anna er aktuelt i gang med et større forskningsprojekt om konsekvenser af uformelt omsorgsarbejde blandt pårørende til ældre familiemedlemmer.
Tenna Christoffersen
Tenna Christoffersen, cand scient i Human Ernæring, ph.d.- studerende ved Københavns Universitet og lektor ved Professionshøjskolen Absalon.
Mad og ernæring er de faglige greb i Tenna Christoffersens værktøjskasse. I hendes praksisnære forskning er ældre med sygdom og/eller funktionsnedsættelse medskaberne. Dertil har hun et særligt fokus på at uddanne sundhedsprofessionelle, som nu og i fremtiden tager sig godt af alle ældre med pleje- og/eller rehabiliteringsbehov.
Telefon: 72482246
Email: tch@pha.dk
Christina Bødtker
Christina Plesner Bødtker, Sygeplejerske, MSc in Nursing og MA of Gerontology.
Suppleanter:
Charan Nelander
Charan Nelander er cand. polit. og direktør i Komiteen for Sundhedsoplysning, der har fokus på sundhed og forebyggelse fra vugge til krukke, der hvor sundhed er til stede. Charan har arbejdet med administration (økonomi og drift), ledelse, organisationsudvikling, forretningsudvikling og kommunikation samt implementering af både kommunale, regionale, nationale og internationale projekter inden for hele det brede sundhedsområde i mere end 25 år.
Sussi Friis Buhl
Sussi Friis Buhl er klinisk diætist og har en ph.d. i ernæring med fokus på at forebygge tab af fysisk funktion blandt ældre. Hun er postdoc ved Forskningsenhed for Almen Praksis ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU, hvor hun bl.a. forsker i risikofaktorer for underernæring, sarkopeni og sarkopenisk overvægt, multimorbiditet og hvordan vi understøtter handlekraft hos ældre i overgangen fra at være rask til at leve med alvorlig sygdom.
Telefon: 65508924
Email: sbuhl@health.sdu.dk
Pia Øllgaard Olsen
Pia Øllgaard Olsen er professionsbachelor i ernæring og sundhed med en kandidatgrad i idræt og sundhed og en ph.d. fra Center for Sund og Aktiv Aldring ved Syddansk Universitet. Hun har forsket i samarbejde med kommuner for at udvikle og evaluere gruppebaserede forebyggelsesprogrammer, der kombinerer fysisk træning og selvforvaltningsstrategier til at takle modificérbare risikofaktorer for funktionstab blandt ældre med øget risiko. Siden 2022 har hun arbejdet i kommuner med strategisk udvikling inden for og på tværs af områderne Senior, Sundhed, Kultur og Fritid, og arbejder nu i Kolding Kommune.
Mail: piols@kolding.dk
Tlf: 61273733